29.06.2009

"hayatın kaynağı"

Bir kitap okudum.Özellikle ailem olmak üzere birçok kişiye anlatmak istediğim şeyleri dolambaçsız söylüyordu: Ayn Rand, The Fountainhead...

Ondan 3 alıntı yapmak istiyorum:


"Bencil kişi, salt anlamda bakıldığında başkalarını feda eden kişi değildir.Başkalarını herhangi bir şekilde kullanma ihtiyacının üstüne çıkmış kişidir. Onun işlerliği, diğer insanların kanalıyla değildir. Birincil anlamda onlarla ilgilenmemektedir. Amacı da, düşüncesi de, arzuları da, enerjisinin kaynağı da, hep onların dışındadır. Bir başka kişi için varolmakta değildir, kimseden de kendisi için var olmasını istememektedir. İnsanlar arasında oluşabilecek tek kardeşlik, tek karşılıklı saygı bu yolla olabilir. "

"Dereceler ve yetenekler değişebilir ama ana ilke herzaman aynıdır. Kişinin bağımsızlığının, insiyatifinin ve işine duyduğu kişisel sevginin derecesi, onun bir çalışan olarak istidadını ve işinin değerini saptar. Bağımsızlıkinsani sevapların ve insanlık değerlerinin tek ölçüsüdür. İnsanın değeri kendinden gelir, başkaları için neler yapıp neler yapmadığından değil.KİŞİSEL GURURUN YERİNİ ALABİLECEK HİÇ BİRŞEY YOKTUR. BAĞIMSIZLIKTAN BAŞKA DA BİR KİŞİSEL GURUR STANDARDI YOKTUR. "

"Kişi tek başına düşünür, tek başına çalışır. Ama kişi tek başına...hırsızlık edemez, sömüremez, yönetemez. Soygun, sömürü ve yönetme için ona kurbanlar gerekir. Bunlar bağımlılığa işaret eden şeylerdir. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder